Nieuwe medaille

Dominique Mailleux

Raf Mailleux door Dominique Mailleux

Penning in beeld

 

Beeldhouwster Dominique Mailleux draagt haar eerste penning op aan haar vader Raf Mailleux (1916-1996), beeldhouwer en medailleur van o.a. het kwartje uit 1963 waarvan er niet minder dan 600 miljoen stuks werden geslagen. Maar hij ontwierp niet alleen munten. Zijn medailles, plaketten en medaillons zijn te bewonderen o.a. in Bilzen, Hasselt, As, Hasselt, Alken, Zutendaal. Ook bekende Limburgers werden geportretteerd op penningen. Kortom een leven vol van beeldhouwkunst en numismatiek.

Vz.   1916 ― 1996 RAF MAILLEUX (onderaan langs de rand)

Een monumentaal gestileerd beeld dat haar vader maakte voor Velda, een meubelfabriek in Opglabbeek. Het beeld stond opgesteld voor de fabriek. Uit de hand van de figuur groeien vier bomen die elk verwijzen naar haar vader als beeldhouwer, als medailleur, als tekenaar en als leraar in de beeldhouwkunst. Het gebladerte wordt door grote en kleine cirkels gevormd. Zij symboliseren de zonnen: de boodschap die haar vader in zijn kunst legde. De wortels van de bomen zijn geïnspireerd op de “art-deco”-stijl, haar vader werd immers in 1916 geboren.

Getekend voor de tekst met: DMailleux.

 Kz.   L’ART SANS MESSAGE = EEN ZOMER ZONDER ZON (bovenaan in het

        midden)

Onder de tekst de mooie, sierlijke handtekening van haar vader. De zonnen zijn terug te vinden links, rechts en onderaan langs de rand. De versiering gebeurde eveneens in de “art-deco”-stijl. Het gebruikte lettertype is “Broadway”.

 2013, Atelier 41 (Koersel, Beringen), 110 mm, gegoten brons, maximum 20 exemplaren.

De medaille is aan de kostprijs van  150€ te bestellen bij:

Dominique Mailleux – Schabartstraat 67 – 3600 GENK

e-mail        robert.boogaerts@telenet.be

Tel. 0494/910979